19. 10. 2022 Život s vášní, čokoládou a vínem
Čokoláda podruhé, tentokrát v doprovodu vína
Lahodné víno a kvalitní čokoláda, dva nejoblíbenější požitky, které když správně zkombinujete, můžete si užít skutečně jedinečný chuťový zážitek. Účastníci přednášky měli tu čest v doprovodu paní ing. Marcely Krčálkové vyzkoušet chuťové variace a tóniny dvou druhů kvalitních vín s deseti druhy poctivé řemeslně vyráběné čokolády. Tato pozitivně naladěná žena nás přesvědčila, že vhodně zvolené víno i čokoláda jsou v rozumném množství zdraví velice prospěšné. Obojí mají totiž skvělé vlastnosti - jsou účinnými antioxidanty, působí pozitivně na zdraví srdce, mají pozitivní vliv na mozek, zahánějí chmury a snižují krevní tlak. Navíc jsme se dozvěděli něco o historii a výrobě čokolády, starodávného a téměř posvátného nápoje Mayů a Aztéků. Paní Krčálkovou jsme přivítali v knihovně podruhé a vzhledem k ohlasu a spokojenosti všech zúčastněných nám nezbývá než doufat, že přijme naše další pozvání.